Konferencija BUS

Budućnost ugodnog stanovanja – BUS

 

Ideja o organizaciji BUS-a (Budućnost ugodnog stanovanja) proizašla je iz istih onih mladih glava koje su osnovale SUPEUS i koje su željele studentima pružiti iskustvo sudjelovanja na stručnim događanjima, potpuno besplatno, u okruženju kolega studenata. Stoga ‘Budućnost ugodnog stanovanja’ nije samo još jedan u nizu stručnih seminara, već događaj koji okuplja brojne studente različitih fakulteta i usmjerenja na jednom mjestu s istim ciljem − istovremenim druženjem i učenjem. Organizirali su ga u potpunosti studenti, a studentskoj je populaciji i namijenjen. Kako bi cijeli događaj bio na zadovoljavajuće visokoj razini, gostujući su predavači bili cijenjeni profesori s različitih fakulteta, stručnjaci iz gospodarstva, ali i iz organizacija te instituta koji djeluju na području kojim se Udruga bavi.

Važno je napomenuti da osim edukativne svrhe seminara, „Budućnost ugodnog stanovanja“ ima i za cilj povezati studente i tvrtke putem direktnih razgovora sa studentima te predstavljanje svog djelovanja i proizvoda kroz predavanja i/ili izložbene prostore ispred predavaone na dan održavanja seminara.

Na prethodna četiri BUS-a, održana na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Građevinskom fakultetu te Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, prethodne četiri godine po navedenom redoslijedu, ukupno je sudjelovalo preko 1000 studenata i 50 predavača, isključivo vrhunskih profesora i prepoznatih stučnjaka iz raznih tvrtki i institucija, a projekt je kao vrijedan i kvalitetan dosad prepoznalo 39 tvrtki. Seminari su, kako i priliči, bili medijski popraćeni od 2 televizijske kuće, 4 radio programa, mnoštvo partnerskih konferencija te kroz nekoliko web portala i časopisa tematski vezanih uz djelovanje Udruge.

S velikom čašću i ponosom napominjemo kako su važnost i kvalitetu projekta prepoznali i sami dekani fakulteta na kojima djelujemo te su nam prepoznajući naš trud i uspjeh, uvijek upućivali Pismo podrške.

buducnostStanvoanja