Tko smo

O NAMA

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS) interdisciplinarna je udruga studenata koji svojim radom podižu svijest o važnosti energetske učinkovitosti, održivih rješenja i nužnosti korištenja obnovljivih izvora energije. Kroz svoje djelovanje Udruga objedinjuje različite tehničke i znanstvene discipline te stručne izvore, dotičući se aktualnih grana tehnologije, znanosti i gospodarstva. SUPEUS je time sadržajno jedinstvena udruga na razini studentskih udruga u Republici Hrvatskoj i svojim dosadašnjim djelovanjem pokazuje kako je pred njom perspektivna budućnost.

DJELATNOST

Djelatnost SUPEUS-a usmjerena je na educiranje, savjetovanje i promoviranje važnosti energetske učinkovitosti, održive gradnje i obnovljivih izvora energije. Osmišljavanjem različitih projekata Udruga povezuje studente, fakultete, tvrtke i strukovne organizacije raznih područja djelovanja. Kroz 2013. godinu SUPEUS je organizirao nova izdanja svoja dva najpoznatija događaja, a to su seminar za studente Budućnost ugodnog stanovanja i SUPEUS Case Study 2013. s glavnom temom Europska strategija 20-20-20. Izdan je također i prvi broj časopisa SUMA te održan Mjesec budućnosti unutar kojeg je Udruga sudjelovala na Zagrebačkom energetskom tjednu te pružila studentima priliku prezentiranja svojih radova i istraživanja na događajima Studenti studentima te na svečanom zatvaranja projekta. Članovi SUPEUS-a u protekloj su godini posjetili i Osnovnu školu „Luka“ u Sesvetama te s Fakultetom strojarstva i brodogradnje organizirali promotivni štand na sajmu Interklima 2013., na kojem su i sami sudjelovali. Svi nabrojeni projekti SUPEUS-a rezultat su zajedničkog rada članova, koji osim razvijanja vlastitih ideja, također sudjeluju na brojnim sajmovima, konferencijama i seminarima tematski povezanim uz rad Udruge.

ČLANSTVO

Članstvo udruge SUPEUS svakom godinom sve više raste, čime se rad Udruge produbljuje i širi na različite sfere. Trenutno je putem članstva u Udruzi zastupljeno osam fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Građevinski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Arhitektonski fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Ekonomski fakultet, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Prirodoslovno–matematički fakultet, dva fakulteta Sveučilišta u Mariboru (Fakulteta za energetiko i Fakulteta za Gradbeništvo) te studij građevinarstva pri Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu. Trenutno udruga broji 71 člana, od čega su 21 redovan član, 14 pripravnih članova, 25 alumni članova i 11 počasnih članova.

BUDUĆNOST

Posebnu pozornost članovi SUPEUS-a posvećuju svim budućim projektima. Prvi u nizu cjelodnevni je seminar Budućnost ugodnog stanovanja, dok će početak akademske godine obilježiti novo izdanje SUPEUS Case Studyja i primanje novih članova u Udrugu. Cilj je potaknuti studente nižih godina da se priključe jer se radom u SUPEUS-u mogu graditi znanja i vještine koji su višestruko potrebni u profesionalnom životu. SUPEUS ostaje otvoren za nova iskustva i suradnje s tvrtkama i organizacijama iz područja djelovanja Udruge kako bi se što uspješnije ostvarili misija i ciljevi Udruge. Vizija je udruge SUPEUS djelovati na visokoj stručnoj, znanstvenoj i profesionalnoj razini što se može postići uz članstvo koje je pozitivno, motivirajuće i orijentirano ka zajedničkim uspjesima uz pomoć brojih renomiranih stručnjaka i institucija. Zajedništvo, rad, znanje, potreba za pokretanjem promjena, ambicioznost i optimizam prvotne su vrijednosti i temelji na kojima je Udruga osnovana, no i ono čemu će SUPEUS uvijek težiti, kako bi naposljetku planovi postali stvarnost.