Blog

|IZDALI SMO| Novo izdanje stručnog časopisa SUMA

SUPEUS-ov MAGAZIN, ili skraćeno SUMA, jest magazin namijenjen široj akademskoj zajednici i studentima, tvrtkama te organizacijama, a objedinjuje teme o mogućnostima šire primjene obnovljivih izvora energije, održivim rješenjima u gradnji, važnosti energetske učinkovitosti te zaštiti okoliša. Osim edukativnog karaktera, cilj ovog projekta je povezivanje studenata, fakulteta i tvrtki, s naglaskom na one koji se bave ili imaju doticaj s temama koje obrađujemo i promičemo. Također, želimo omogućiti budućim inženjerima stjecanje znanja koja su potrebna kako bi lakše dobili željeno zaposlenje.

Ove godine je objavljeno četvrto izdanje s glavnom temom „Niskougljična budućnost“ kojom su se analizirali benefiti energetske tranzicije. Pritom su intervjuirana dva priznata stručnjaka s kojima održavamo dugogodišnju suradnju: prof. dr. sc. Neven Duić i prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić.

Od aktualnih tema treba izdvojiti članke o energetskoj obnovi kulturne baštine koja je od posebnog interesa za građanstvo, te nadahnjujući članak o izazovima energetike i obrazovanja u 21. st. koji je napisao prof. dr. sc. Slavko Krajcar. Također, iznimno nam je drago da je dr. sc. Josip Zdenković, iz partnerske tvrtke Schrack Technik, ponovno napisao članak za časopis i na taj način kontinuirano doprinosi edukaciji studenata.

Kako bi časopis bio interesantan studentima viših godina, ali i diplomiranim inženjerima, objavljeni su stručni radovi profesora i stručnjaka. Ponosni smo na suradnju sa dr. sc. Emilom Draževićem koji je u svom radu pisao o tehnologiji protočnih baterija na čijem istraživanju radi na Sveučilištu u Aarhusu (Danska). Bitno je i napomenuti kako je i članica SUPEUS-a Mirna Bugarin, mag. ing. aedif. također autor stručnog rada u novom broju SUMA-e, što pokazuje da članovi udruge raspolažu zavidnim stručnim znanjem.

Kako bi educirali studente koji tek ulaze u svijet energetske učinkovitosti, članovi Udruge su objavili nekoliko vrlo kvalitetnih članaka. Tako se u novom broju čitatelji mogu detaljno upoznati s izazovima električnih vozila, konceptima i estetikom pasivne kuće te tehnologijom biljnih uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i proizvodnjom biometana.

Novo izdanje je tiskano u 1.800 primjeraka, a svoj primjerak možete zatražiti na SUMA@supeus.hr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Web Team