Blog

|NAJAVA| Raspisan natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj

Tri organizacije (Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Hrvatska udruga proizvođača toplinskih fasada i Hrvatska udruga energetskih certifikatora) okupljene u kampanju OBNOVIMO HRVATSKU drugu godinu zaredom raspisale natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj.

Nagrade će se dodijeliti u šest kategorija: osoba godine, institucija/organizacija godine; građevina godine – novogradnja; građevina godine – rekonstrukcija; projekt godine te po prvi puta i, nama najzanimljivija, za studentski projekt godine.

U kategoriju Studentski projekt godine (diplomskih studija) spadaju svi razvojni projekti i/ili projektni koncepti i/ili projektne ideje, a mogu ih prijaviti fizičke osobe studenti diplomskih studija s više sastavnica sveučilišta koji su vezani uz zelenu/održivu gradnju i održivi razvoj. U ovu kategoriju spadaju projekti koji su započeli, u tijeku ili završili u tekućoj godini:

  1. koji su doprinijeli zelenoj/održivoj gradnji i/ili održivom razvoju u Republici Hrvatskoj;
  2. koji promoviraju društveno korisno učenje za zelenu gradnju;
  3. koji promoviraju interdisciplinarni, multidisciplinarni, holistički i inovativni pristup gradnji;
  4. koji su EU, nacionalno, lokalno, regionalno ili privatno financirani;
  5. koji su neprofitno ili tržišno orijentirani.

Natječaj je otvoren do 31.10.2019., a prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se u razdoblju od 1. listopada 2018. do 19. kolovoza 2019. istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja.

Ovim se nagradama želi odati priznanje za izvrsnost i postignuća na području zelene gradnje i održivog razvoja, a cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti, stalno unapređenje načela dobroga poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve kako bi očuvali okoliš i podigli kvalitetu života ljudi.

Odluke o nagradi donijet će povjerenstvo kojeg čini 11 stručnjaka za zelenu gradnju i održivi razvoj, a nagrade će biti dodijeljene u prosincu na posebnoj svečanosti.

Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama organizacija.

http://www.gbccroatia.org/clanci/raspisan-natjecaj-za-godisnje-nagrade-za-zelenu-gradnju-i-odrzivi-razvoj/399.html

https://www.huec.hr/


About Web Team