Blog

| PROJEKTI | Koncept MemBrain

U petak, 26. listopada 2018. godine, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održana je interna edukacija za sve zainteresirane članove naše udruge o najvećem studentskom projektu u Hrvatskoj. Internu edukaciju održala je Anica Keretić, mag. ing. aedif., alumni članica SUPEUS-a, koja je bila dio projektnog tima.

Članovi koji su prisustvovali radionici mogli su, iz prve ruke, doznati sve pojedinosti o njihovom projektu, od same ideje do realizacije. Naša alumni članica detaljno im je objasnila koncept natjecanja te je podijelila svoje doživljaje tijekom izrade projekta.

Na kraju radionice svi su se prisutni složili kako su naši predstavnici odradili odličan posao te su izrazili nadu i želju da će u budućnosti Hrvatska opet imati svoje predstavnike na tom natjecanju.

Kratak opis natjecanja:

Prvi put u povijesti studenti Sveučilišta u Zagrebu sudjelovali su na prestižnom međunarodnom natjecanju Solar Decathlon Europe 2014, koji se te godine održavao nedaleko od Pariza, u perivoju dvorca Versailles, više od mjesec dana.
Nakon uspješne izgradnje energetski neovisne, samoodržive, visokotehnološke montažne kuće uslijedila je dvotjedna izložba na kojoj su se svi zainteresirani mogli upoznati sa sustavima koje su studenti sami projektirali, programirali te doveli do konačnog proizvoda. Cilj projekta Koncept MemBrain bio je izgraditi kuću koja je prilagodljiva različitim geografskim uvjetima života u Hrvatskoj uz maksimalnu iskoristivost energije iz prirode.

 

About Web Team