Blog

|NAJAVA| 11. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj

Već 11. godinu za redom, od 9.11. do 11.11., održat će se međunarodni skup s izložbom i stručnim obilascima, 11. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj. Skup se održava pod visokim pokroviteljstvom ministarstva i drugih institucija. Teme o kojima će se raspravljati uključuju visokoučinkovitu arhitekturu i gradnju energetskog standarda pasivne kuće odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove „faktor 10“.

Program:
Petak, 9. 11. 2018. od 13.00 do 19.00
Otvorenje u Velikoj vijećnici AGG fakulteta, pozdravni govori i uvodna predavanja; Pasivna kuća, regulativa i najbolja praksa u RH i EU, Energetska obnova u RH i Gradu Zagrebu, Novi materijali i sustavi, prezentacije izlagača, izložba, projekcije, radionice…

Subota, 10. 11. od 10.00 do 18.00
Projekti i ostvarenja – iskustva, inovacije, novi materijali, građevinski i instalacijski sustavi, izložba, projekcije, radionice…

Nedjelja, 11. 11. od 10.00 do 18.00
Dubinska energetska obnova – „faktor 10“, Instalacijski sustavi, certificiranje, novi materijali i sustavi, izložba, projekcije, stručni obilasci, radionice, prikaz programa rada Konzorcija PKHR, najave skupova i zatvaranje 11. dana.

11. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj su ishodište spoznaja stručno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih kuća i zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu, u skladu s definicijama novih tipova pasivnijih kuća (klasik, plus i premium), njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB), odnosno zgrada gotovo nulte energije (ZG0E).

Na skupu će se prikazati funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirat će se novi građevinski materijali i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske učinkovitosti. Bit će riječi i o zakonskom okviru RH i EU, modelima investiranja uključujući zelenu javnu nabavu, poticaje i potpore. Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj će se po treći put on-line prikazivati i komentirati iz regionalnih centara. Stoga se pozivaju nastavnici, studenti i učenici, projektanti, izvoditelji, proizvođači, izlagači, investitori, banke, predstavnici gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruga i institucija te svi ostali zainteresirani građani na aktivno sudjelovanje, kako bi i 11. dani postigli visoku razinu razmjene i stjecanja novih znanja uz kolegijalno druženje.

Za dodatne informacije posjetite: www.kpk.hr , a prijavnicu za skup možete pronaći u prilogu:

11. DANI_PKHR_PRIJAVNICA_9.-11.11.2018

 

About Web Team