Osnivač: Hrvoje Turibak

Prvi i počasni predsjednik
07.06.1988. – 07.07.2012.

Nakon završene gimnazije upisao je Građevinski fakultet u Zagrebu, na kojemu je 2011. godine uspješno završio preddiplomski studij te nastavio diplomski studij na smjeru Organizacija građenja.

Osim nastavnih obaveza, već od osnovnoškolskih dana, bavio se raznim sportovima te je zavidne rezultate ostvarivao kao veslač i veliki zaljubljenik u sport. Veslao je za Veslački klub Zagreb te je postigao brojne medalje u natjecanjima. Za vrijeme studentskih dana, bio je uključen u veslačku posadu Sveučilišta u Zagrebu za Hrvatsku i inozemstvo.

Svoje područje interesa je pronašao u obnovljivim izvorima energije, održivoj gradnji, energetskoj učinkovitosti i ‘project management-u’ te je shodno tome za svoj završni rad odabrao temu ‘Razmatranje isplativosti niskoenergetske obiteljske kuće kroz projekt organizacije građenja’. Navedena područja usavršavao je posjećujući razne konferencije, seminare, sajmove i stručne skupove. Bio je član i Hrvatske udruge za upravljanje projektima, Young Crew IPMA i studentskom klubu Lider. Svoju studentsku praksu odradio je na Institutu za geotehniku Tehničkog fakulteta u Beču, a položio je i UNDP-ov Tečaj za energetske savjetnike. Napisao je i rad za rektorovu nagradu na temu ‘BIM – 4D i 5D modeliranje’.

Njegov trud i rad u Udruzi nemoguće je opisati riječima osim da je bio pokretač svega te da je sve radio sa željom, trudom, motiviranošću, zadovoljstvom te je tako bio motivacijv svim članovima Udruge, ali i uzor svojim kolegama studentima. Svoj sportsko-natjecateljski duh prenosio je na sve pa je za ohrabrivanje i motiviranje uzvikivao ‘Iznad svih – SUPEUS’. Bio je perspektivni student, u kojem su mnogi vidjeli uzor i nove vidike budućnosti u svojoj struci.

Miljenik brojnih profesora, kolega studenata i prijatelja, Hrvoje je ostavio veliki trag u našim životima. Hrvojev talent, ambicioznost, perspektivnost i uspjeh zaustavljeni su 07.07.2012. uslijed njegove tragične smrti. Iako više nije s nama, moramo mu biti zahvalni na proaktivnosti uslijed koje je osnovao SUPEUS u kojem danas rado djelujemo i družimo se, a oni koji su ga poznavali, zahvalni su što su imali tu čast.