Blog

[NOVOSTI] 7. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj

Od 7.-9. studenog ove godine održati će 7. dani pasivne kuće koji se po prvi puta održavaju ne samo u Zagrebu, već regionalno. Održati će se brojna predavanja zajedničkog programa (skype) i predavanja u pojedinim regionalnim centrima, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća.

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktor 10“, zauzeti će već petu godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu, stvarajući stručnu platformu za kvalitetne i napredne modele obnove.

Ove godine, posebno će se obraditi teme testiranja zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj i drugim državama EU.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, promovirat će se i zadnja verzija računalnog programa PHPP 8 za pasivnu kuću na hrvatskom jeziku.

Više informacija o samom stručnom skupu, načinu prijave i sudjelovanja potražite na:
www.arhitekt.hr  www.kpk.hr  www.sunarh.hr